Tips & Tricks

http://www.webinvent.ro/tips-tricks/


webinvent
Author: webinvent

Un Comentariu la 'Tips & Tricks'

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:41

Bannere, formate Standard:

Pentru multi dintre noi publicitatea online inseamna in primul rand banner-display (afisare de bannere). Majoritatea campaniilor de anvergura au o componenta solida de afisare de bannere, acompaniata de alte tipuri de reclama: publicitate contextuala, trimitere de newsletter sau advertoriale. Astfel, am considerat utila prezentarea formatelor uzuale (standard).

Denumire: LEADERBOARD

Dimensiune: 728 x 90 pixeli

Pozitie: top banner

Observatii: La momentul actual este cel mai utilizat format de banner in publicitatea online traditionala, datorita avantajelor de pozitionare pe care le are (first-screen, top position). De cele mai multe ori este punctul de plecare pentru bannerele de tip roll-over sau e utilizat ca punct de final pentru bannerele de tip overlayer (care ruleaza PESTE pagina site-ului si apoi se retrag in pozitia de 728×90)

Denumire: SKY-SCRAPER

Dimensiune: 120 x 400 pixeli

Pozitie: side banner

Observatii: Banner vertical, lateral, de cele mai multe ori pozitionat in al doilea ecran vizibil (trebuie sa faci scroll pentru a-l viziona). In multe cazuri, site-urile renunta la el in favoarea wide sky-scraper, care ofera un spatiu mai mare de afisare (implicit o vizibilitate mai buna).

Denumire: WIDE SKY-SCRAPER

Dimensiune: 160 x 600 pixeli

Pozitie: side banner

Observatii: Varianta alternativa de side-banner pentru sky-scraper si cel mai mare banner standard din punct de vedere suprafata. Din ce in ce mai utilizat odata cu disparitia formatului full banner (468×60).

Denumire: RECTANGLE

Dimensiune: 300 x 250 pixeli

Pozitie: content banner

Observatii: Banner utilizat cu preponderenta in interiorul articolelor, motiv pentru care mult timp nu a fost utilizat la adevarata valoare. Varianta ideala (din punct de vedere al eficientei) pentru rectangle impune livrarea reclamei in functie de continutul articolului (in articol de sport reclama la produs/servicii sportive, etc); din pacate tehnologia ad-server-elor prezente in .RO nu permite livrarea reclamei pe bannere in sistem contextual).

Denumire: Backlink

Dimensiuni: 88 x 31 pixeli

Pozitie: N/A

Observatii: Banner folosit frecvent pentru “banner exchange” in intentia de a crea backlinkuri spre alte site-uri partenere.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un Comentariu: