Referate Web

http://www.webinvent.ro/referate-web/


 

 

 

webinvent
Author: webinvent

49 Comentarii la 'Referate Web'

webinvent
webinvent
03/09/2014, 16:15

Ce inseamna “Propagare DNS” ?!

Propagarea DNS este un proces automat de notificare a serverelor din intreaga lume si are loc atunci cand se inregistraza un domeniu nou ( nume.ro ) sau cand se fac modificari la nivel DNS ( schimbare gazduire / host )

Asa cum ai 20 de prieteni carora nu le stii adresa pe dinafara, nici atunci cand vizitezi diferite siteuri nu le stii IP-urile. Ce faci cand vrei sa le trimiti prietenilor o scrisoare ? Scoti agenda in care ti-ai notat adresele lor. Cand vrei sa afli adresa unui calculator pe Internet, folosesti fara sa stii tot o agenda numita sistem DNS.

Ce face efectiv DNS-ul? Atunci cand doresti sa vizitezi un site, tastezi adresa in bara browser-ului, iar acesta se uita in agenda (adica intreaba un server DNS) si afla care este adresa IP a serverului care apartine acelui site. Apoi se conecteaza la acesta, care trimite datele pe care le-ai cerut.

Propagarea DNS poate dura pana la 72 de ore. Durata propagarii este influentata de numarul mare de servere DNS din intreaga lume. Procesul de propagare fiind un proces automatizat, acesta nu poate fi grabit si nici estimat cu exactitate.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
14/01/2013, 19:32

Ce este HTML5 ?!

Este a cincea revizuire a standardului HTML (creat în 1990 și standardizat ca HTML4 din 1997) și din octombrie 2011 este în curs de dezvoltare. Obiectivele sale principale au fost acelea de a îmbunătăți limbajul cu un suport pentru cele mai recente apariții multimedia în același timp menținândul ușor de citit de oameni și bine înteles de computere și device-uri (browsere web, parsere, etc.). HTML5 își propune să însumeze nu numai HTML4, dar și XHTML1 și DOM2HTML (îndeosebi JavaScript).
Urmărind predecesorii săi imediați HTML 4.01 și XHTML 1.1, HTML5 este un răspuns la observația că HTML și XHTML utilizate în comun pe World Wide Web sunt un amestec de caracteristici introduse de specificații diferite, împreuna cu acestea mai sunt și caracteristicile diferite aduse de software, de browsere, și multe erori de sintaxă în documnentele web existente. Astfel, HTML5 devine o încercare de a defini un singur limbaj de marcare (markup language) care poate fi scris în oricare dintre sintaxele HTML sau/și XHTML. Acesta include modele detaliate de prelucrare pentru a încuraja mai multe implementări interoperabile; extinde, îmbunătățește și raționalizează disponibilitățile pentru documentele web și introduce marcarea și aplicații API (application programming interfaces) pentru aplicații web complexe. Din aceste motive, HTML5 este un posibil candidat pentru aplicațiile de platforme mobile. Multe caracteristici ale HTML5 au fost create din considerarea că va trebui să devină capabil să ruleze pe dispozitive cum ar fi smart-phonurile sau tabletele.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:37

Ce este Actionscript !?

ActionScript este un limbaj folosit în principal pentru dezvoltarea de funcţionalităţi în cadrul animaţiilor Adobe Flash prin generarea fişierelor cu extensia .swf ce rulează în Adobe Flash Player. A fost dezvoltat iniţial de compania Macromedia, iar acum aparţine companiei Adobe, care a achiziţionat Macromedia în 2005. Limbajul de programare are la bază standardul ECMA. El a fost creat pentru desenarea şi comandarea animaţiilor vectoriale 2D, dar de-a lungul vremii s-a dezvoltat şi pentru a realiza aplicaţii web complexe sau chiar jocuri.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:36

Ce este un webmail !?

Ce se întâmpla daca aveti un drum în strainatate, sau chiar numai în alta localitate? Cum va cititi mailurile? Sigur, puteti duce cu dvs. programul de citit mailurile, sau poate chiar este instalat pe calculatorul de pe care doriti sa va cititi posta; de exemplu, Outlook Express se instaleaza deodata cu Windows.

Metoda de a folosi programul de mail de pe alt calculator decât al dvs. are doua dezavantaje majore:

Trebuie sa configurati programul de pe calculator sa va intre în contul de pe serverul de Internet (serverul furnizorului de Internet) de “acasa” si sa aduca de acolo scrisorile noi.
Foarte probabil ca nu aveti acces la scrisorile dvs. de acasa, deoarece ele sunt pe calculatorul dvs. personal, care momentan este oprit. Acest lucru poate fi deranjant uneori, când doriti sa cautati o scrisoare primita mai demult.
Ce ar fi daca ati putea tine toata cutia postala pe un server usor accesibil, care merge zi si noapte? Si sa va puteti citi scrisorile fara a avea nevoie de un program special. Fara configurari. Folosind doar un browser obisnuit, care exista pe orice calculator conectat la Internet!

Exista asa ceva. Exista servere de Web, pe care va puteti conecta cu un browser de Web, si, pe lânga stiri, meteo, sport si alte informatii, va puteti citi si posta electronica. Desigur, prima data trebuie sa va creati un cont pe server; procesul de creare al contului se face tot prin Web, cu ajutorul browserului.

Din moment ce va accesati casuta postala prin intermediul Web-ului, acest serviciu se mai numeste si Web-mail.

Exista multe site-uri care ofera casuta postala – cont de mail – pe serverele lor. Mai mult, ele ofera acest serviciu gratuit. În schimb, când încarcati pagina de Web de pe serverul lor, ca sa va cititi scrisorile, pe lânga scrisori veti vedea si tot felul de reclame, din care traiesc aceste site-uri.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:36

Ce este phpMyAdmin !?

PhpMyAdmin este un manager online pentru bazele de date MySQL. Acesta va ofera unelete pentru administarea completa a structurii si a datelor.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:35

Ce este WHM !?

Prin WHM aveti posibilitatea de a crea atat pachete de gazduire predefinite pentru proprietarii de domenii, cat si pachete personalizate (fiecare cont creat avand la dispozitie panoul de administrare cPanel si toate facilitatile incluse in acesta). Accesul la WHM va pune la indemana toate instrumentele necesare unei bune administrari ale conturilor de gazduire web. WHM/cPanel este la ora actuala lider de piata, recunoscuta fiind drept unealta cea mai eficienta pe piata de web hosting.

Iata ce puteti face cu WHM: creare cont nou, updatare cont gazduire, creare pachete gazduire speciale, configurare baze de date, configurare backup-uri, instalare certificate SSL, configurare conturi pentru reselleri, administrare conturi si altele.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:33

Ce este cPanel !?

cPanel este cea mai prietenoasa interfata grafica pe care oricine indiferent de pregatire o poate folosi pentru a-si administra contul de gazduire web.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:33

Ce este WYSIWYG !?

WYSIWYG este un acronim pentru “Ce vedeţi este ceea ce obtineti| din limba engleză (What You See Is What You
Get).

WYSIWYG implică o interfaţă care permite utilizatorului să vadă ceva foarte asemănător cu rezultatul final în timp ce documentul este în curs de creare. În general, WYSIWYG presupune abilitatea de a manipula direct aspectul unui document fără a fi nevoie de cunoştinţe avansate.

Când este creată o pagină web sau se scrie un document cu ajutorul unui editor WYSIWYG (sau procesor de text), editorul afişează pagina exact (sau aproape exact) cum acesta va apărea atunci când va fi publicată pe internet sau atunci când este printată (dacă vorbim despre un document).

Majoritatea CMS-urilor au incorporate astfel de editoare.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

webinvent
webinvent
12/09/2012, 17:33

Ce este Apache !?

Apache este un server web open-source a cărui primă versiune a fost elaborată în 1995. Exista un zvon conform căruia se spune că Apache a fost creat pornind de la un server http deja existent, dezvoltat de NCSA, plus diverse patch-uri, și de aceea a fost numit un server “patchy”, adică peticit – de aici numele de Apache Server (a patchy server = un server peticit). Zvon pe care aceștia il infirmă, și susțin că numele de Apache provine din istorie, de la vechiul trib de indieni cunoscut pentru iscusința lor în război și pentru rezistența lor inepuizabilă.

Ca urmare a caracteristicilor sale sofisticate, performanţă excelentă, şi a preţului acestuia (este gratuit), Apache a devenit cel mai popular server Web din lume. Conform unor estimări, este utilizat pentru a găzdui mai mult de 65% din site-urile Web din lume.

La dezvoltarea serverului Apache, au lucrat un grup de aproximativ 20 de programatori, voluntari denumit Apache Group. În iunie 1999, o dată cu dezvoltarea platformei, acest grup s-a tranformat întro societate non-profit numită ASF (Apache Software Foundation). Cu toate acestea, deoarece codul sursă este disponibil gratuit, oricine poate aduce modificări serverului pentru a îndeplini nevoi specifice, şi pentru asta există şi o mare bibliotecă publică de add-on-uri pentru Apache. În multe privinţe, dezvoltarea serverului web Apache este similară cu dezvoltarea sistemului de operare Linux. Versiunea originală a serverului a fost scrisă pentru UNIX, dar acum există şi versiuni care se execută în conformitate cu OS/2, Windows sau alte platforme.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un Comentariu: